Lørdag 13. oktober var årets store høydepunkt for koret. Da sto vi på scenen i selveste Royal Albert Hall.

Slik så det ut fra 1. balkong under konserten. Karl Johan-koret står på nest øverste rad.

Salen var nesten helt full, hvilket betyr et publikum på rundt 5.000. Det var en stor opplevelse for hele koret, både for Karl Johan-koret og de syv «lånte» koristene fra Bellmenn.

Noen av oss landet i London allerede på onsdag, men først på torsdag var de aller fleste på plass. Etter å ha forsynt seg godt fra det britiske kjøkken, ventet øvelse i Jewin Chapel torsdag kveld. Da samlet alle de «utenlandske» korene (drøyt 300 stykker) seg i en kirke i Nordøst-London for å synge sammen for første gang.

Dirigenten, Dr. Edward-Rhys Harry, hadde både ris og ros å dele ut, og høstet mye latter under øvelsen. På øvelsen oppdaget vi at selv de walisiske korene(!) slet med de walisiske tekstene. Det var litt godt å tenke på, så skuldrene var noen centimeter lavere da vi e drøyt tre timer i Jewin Chapel i Nordøst-London satte oss på bussen hjem til hotellet.

Slik så det ut da vi kom inn i Royal Albert Hall. Orkesteret var allerede på jobb, men ellers var salen helt tom.

Lørdag var den store, store, store dagen, men det ble en lang dag. Oppmøte utenfor hotellet allerede 11.00, der de eksklusive «performer pass» ble delt ut. Det måtte selvsagt dokumenteres, kanskje er det første og siste gang flere får underholde i Londons storstue.

Victoria på scenen

Dernest bar det til Royal Albert Hall. Øvelsen startet like etter klokken 12, og dirigent Harry var litt mer medgjørlig denne gangen. Han hadde også en overraskelse med seg som ble svært godt mottatt i Karl Johan-koret.

– Jeg vil gjerne høre hvordan det høres ut i salen. Så derfor vil jeg ønske dirigenten fra Norge velkommen. Her er Victoria, sa Dr. Edward-Rhus Harry, og vår fantastiske dirigent entret scenen for å dirigere An American Trilogy.

Victoria dirigerer An American Trilogy. Bildet er knipset fra 1.bass-plass.

(Vi har opptak av dette, legges ut når den er klar).

Etter fire timer med øvelse og terping gjensto kun de siste forberedelsene. Like etter klokken 19 var salen (nesten) full, og de 700 koristene entret scenen. I år fikk vi plass på nest øverste rad. De neste fire timene ble en enestående opplevelse både for publikum og koret. Vi avsluttet med walisiske Gwinllan a Roddwyd, og blåste bare nesten taket av Royal Albert Hall.

16 kor fra seks nasjoner

I godt over ett år har koret jobbet med sangene på London Welsh Festival of Male Choirs. Konserten ble arrangert av London Welsh Male Voice Choir, som selv stilte med godt over hundre korister i Royal Albert Hall.

Vi ble selv kjent med et  kor fra Wales og England, og vurderer å besøke dem allerede i vår.

Totalt var det 16 kor fra seks nasjoner i scenen. Foruten Norge var Sverige, USA, Australia, Wales og selvfølgelig England representert. Dirigent Dr. Edward-Rhys Harry hadde med seg Annabel Thwaite på piano og organist James Hearn. Orkesteret var Band of the Welsh Guards.

Takk for turen!